Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ positief over operatiekamers Admiraal de Ruyter

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes na een onaangekondigd onderzoek van de operatiekamers een positief oordeel gegeven.
IGZ positief over operatiekamers Admiraal de Ruyter

De Inspectie volgde het volledige proces rondom een aantal patiënten in de OK en lette vooral op patiëntveiligheid. De patiëntveiligheid binnen het operatieve proces is gegarandeerd, aldus de IGZ. Met name de overdrachten en het volgen van de normafspraken werden als positief ervaren en ook de onderlinge communicatie was goed op orde.

Vooruitgang

Het ADZR schrijft: ‘De inspecteurs waren zeer tevreden over de vooruitgang die is geboekt binnen het operatieve proces sinds het laatste bezoek in februari 2012 en gaf het ADRZ daarvoor complimenten. De positieve beoordeling sluit goed aan op de ziekenhuisbrede kwaliteitsverbetering die het ADRZ nastreeft. Eerder deze maand werd het laboratorium voor Medische Microbiologie en Immunologie (MMI) beloond met verlenging van zijn accreditatie.’

Tucht

Begin dit jaar gaf het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg nog een waarschuwing aan een chirurg van het ADRZ. De chirurg in kwestie had een patiënt, die ’s morgens werd binnengebracht op de Spoedeisende Eerste Hulp, met voorrang moeten opereren, oordeelde het Tuchtcollege. De chirurg verweerde zich door te zeggen dat de operatie – aan een trombosebeen in vergevorderd stadium – te complex was om zonder een tweede chirurg uit te voeren.

(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

ADRZ ziekenhuis verliest financier

ADRZ wil prijsplafond kwijt

Admiraal de Ruyter Ziekenhuis weer in de plus

ADRZ verhuist zorg naar Vlissingen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.