Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IGZ sluit Haarlemse tandartspraktijk

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft per direct tandartspraktijk Wiers in Haarlem gesloten. De patiëntveiligheid was dusdanig in gevaar dat de tandarts voorlopig geen patiënten meer mag behandelen.
IGZ sluit Haarlemse tandartspraktijk

Groot probleem was onder meer dat de instrumenten niet op een goede manier gereinigd en gedesinfecteerd werden in de praktijk. Zo hanteert de tandarts geen adequaat reinigingsprotocol en is de veiligheid van de sterilisatie niet gewaarborgd, meldt de IGZ. Beschermbrillen en mondneusmaskers zijn wel in de praktijk aanwezig, maar worden niet adequaat gebruikt. Ook wasten de tandarts en de assistentes niet hun handen op de juiste manier.

Voorzorgsmaatregelen, wetten en richtlijnen

Verder  zijn er geen goede voorzorgsmaatregelen om prikaccidenten te voorkomen. De praktijk voldoet op diverse punten niet aan relevante wetten en richtlijnen zoals de Kernenergiewet, de praktijkrichtlijn ‘Spoedgevallendienst’ en de richtlijn ‘Infectiepreventie in de tandheelkundige praktijk’ (WIP-richtlijn).

Verantwoorde zorg

De praktijk mag pas weer open als er verantwoorde zorg geleverd wordt, zo laat de IGZ weten.

1 REACTIE

  1. De tandarts had net als veel verplegenden tijdens de behandeling zeker nog zijn …horloge.. om.? Is de Igz gelukkig tijdig aan..geWIPT, om deze zich bij de tijd achtende tandarts duidelijk te maken dat zijn handelen niet van deze tijd is en hij door de sluiting nu eindelijk weet hoe laat het is …. Ja,Ja zo ontstijgt de daadkrachtige igz de ”recessie ” in regeltjesland ??

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.