Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ sluit privékliniek Laser Surgery in Haarlem

Privékliniek Laser Surgery in Haarlem moet op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) met onmiddellijke ingang stoppen met alle verrichtingen en met de behandeling van patiënten en cliënten. De kwaliteit en veiligheid van zorg in de kliniek zijn op een aantal belangrijke punten onder de maat, zo meldt de IGZ. De kliniek zegt een kort geding aan te spannen tegen het besluit van de Inspectie.
IGZ sluit privékliniek Laser Surgery in Haarlem

In de kliniek is geen noodmedicatie aanwezig voor calamiteiten en het is niet vast te stellen of de medewerkers voldoende geschoold zijn voor reanimatie. Ook worden de richtlijnen voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren onvoldoende nageleefd.

Verbeteringen

De IGZ stelde tijdens een onaangekondigd inspectiebezoek op 1 augustus vast dat er geen aantoonbare verbeteringen zijn ten opzichte van de situatie die op 6 juli 2012 is aangetroffen. Toen bezocht de inspectie de kliniek, onder meer naar aanleiding van meldingen. De inspectie heeft toen Laser Surgery opdracht gegeven de tekortkomingen aantoonbaar op te lossen. De inspectie stelt vast dat dit niet is gebeurd en dat de bestuurder van Laser Surgery zijn verantwoordelijkheid niet neemt voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg aan patiënten.

Kort geding

Laser Surgery is het niet eens met het besluit van de Inspectie voor de Gezondheidszorg om de behandelingen in de privékliniek per direct te stoppen. Peter van Ispelen, directeur van Laser Surgery Haarlem, spant namens de kliniek een kort geding aan tegen de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dit meldt de NOS.

Onvoldoende

Laser Surgery is een privékliniek waar vooral cosmetische ingrepen zoals liposuctie , ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en haartransplantaties worden gedaan. Deze risicovolle operatieve ingrepen worden uitgevoerd zonder dat er risicoselectie van patiënten plaatsvindt. Ook is de controle op het proces van verdoven (sedatie) van patiënten onvoldoende. De kliniek heeft geen samenwerkingsafspraken gemaakt met een ziekenhuis voor de opvang van complicaties en/of calamiteiten en de bereikbaarheid buiten de openingstijden van de instelling is niet geregeld. Daarnaast is de dossiervorming onvoldoende en voldoet de kliniek niet aan de Geneesmiddelenwet en de Wet medisch hulpmiddelen en de daaruit voortvloeiende veldnormen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

IGZ start pilot met systeemtoezicht

IGZ positief over operatiekamers admiraal de Ruyter

IGZ houdt Pergamijn langer onder toezicht

Tuchtprocedure IGZ tegen Tulleken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.