Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

IGZ zet mystery guests in

Annelies Vermeulen
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat mystery guests inzetten voor controles in de zorg. Zij moeten undercover en op informele wijze controleren of de zorgaanbieder volgens de regels werkt.
IGZ zet mystery guests in

Het onaangekondigde bezoek zal vooral plaatsvinden bij instanties die extra worden gevolgd door de inspectie of instellingen waar al een tijd niet gecontroleerd is. Tijdens de bezoeken spreekt de mystery guest op informele wijze met zorgmedewerkers, bewoners en hun familie.

Toezichtbezoek

De inspectie ziet de inzet van mystery guests als een waardevolle aanvulling om informatie te verzamelen over een zorgaanbieder. Deze informatie betreft vooral de ‘zachte’ kant van de zorg, zoals bejegening, huiselijkheid en een prettige woonomgeving. De inspectie zal de bevindingen van de mystery guest gebruiken om samen met andere informatie te beoordelen of een zorginstelling in aanmerking komt voor een toezichtbezoek.

Ouderenzorg

De inspectie heeft al op deze manier gecontroleerd in de ouderenzorg. Vanaf januari 2012 zal zij de mystery guests ook inzetten in de gehandicaptenzorg. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

IGZ wil in 2012 geen eenzame opsluiting meer

IGZ: Vrijheidsbeperking gehandicaptenzorg niet in orde

VUmc neemt maatregelen na onderzoek IGZ

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.