In 2015 meer dbc’s, hogere omzet ziekenhuizen

Het verkorten van de doorlooptijden van dbc’s kan leiden tot een omzetstijging van 600 miljoen euro als ziekenhuizen en zorgverzekeraars de tarieven niet aanpassen. DBC Onderhoud informeert partijen hoe ze extra uitgaven kunnen voorkomen.
In 2015 meer dbc’s
Foto: ANP/Koen Suyk

Volgend jaar komen er ongeveer twee miljoen extra declarabele dbc’s bij. De toename van het aantal dbc’s komt doordat de doorlooptijd van dbc’s korter wordt. Nu kan het een jaar duren voor een dbc, een behandeling in het ziekenhuis, wordt afgesloten. In 2015 is de maximale doorlooptijd 120 dagen. Ziekenhuizen, zorgverzekeraars en het ministerie van VWS hadden om de kortere doorlooptijden gevraagd om sneller en beter inzicht in de kosten te kunnen krijgen. Zorgaanbieders kunnen de afgesloten trajecten sneller declareren bij de zorgverzekeraar. Daardoor hoeven ze niet meer zo lang te wachten op hun geld. Ook neemt het onderhanden werk

5
139

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.