Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie bezoekt Radboudziekenhuis Nijmegen

NIJMEGEN - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bezoekt op 26 september het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen om te bezien of het ziekenhuis de hartoperaties bij volwassenen mag hervatten.
Inspectie bezoekt Radboudziekenhuis Nijmegen

De tijdelijke leiding van het hartlongcentrum lichtte het personeel en andere belangstellenden uit het ziekenhuis dinsdagmiddag in over de stand van zaken. De ziekenhuisdirectie hoopt medio oktober weer te kunnen opereren.

Orde op zaken

De sterfgevallen waren volgens de inspectie onder meer het gevolg van onderlinge ruzie tussen verschillende specialismen en slechte werkafspraken. Het UMC trok de Amsterdamse hartlongchirurg Leon Eijsmans aan om orde op zaken te stellen. Hij heeft sinds juni nieuwe protocollen en andere afspraken over hartoperaties bij volwassenen opgesteld.

Zin om weer te beginnen

Er is volgens de zegsman van het ziekenhuis niemand ontslagen. “De kritiek van de inspectie richtte zich niet op personen, maar op de manier van werken. Het is nu duidelijk te merken dat de saamhorigheid flink is verbeterd, dat het onderling vertrouwen terug is en dat de mensen zin hebben om weer te beginnen. We hopen te laten zien dat het hier enorm is verbeterd.”

Nieuw afdelingshoofd

Eijsmans blijft nog ongeveer acht maanden om het veranderingsproces te begeleiden. Vorige week maakte het UMC bekend dat hartchirurg Henry van Swieten van het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein het nieuwe hoofd van de afdeling wordt. Hij neemt voor twee jaar zijn voormalig naaste collega Sjef Ernst, een gepensioneerd cardioloog, mee als rechterhand. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.