Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Instellingen lijden groot verlies op basis-ggz

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
De instroom in de basis-ggz blijft bij grote ggz-instellingen ver achter bij de verwachtingen. Dat komt vooral door de goedkope ggz bij de huisarts.
Instellingen lijden groot verlies op basis-ggz
Foto: ANP/Roos Koole
Premium

In de huisartsenpraktijk is de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

  1. Eens met Alberts. Maar daar bovenop komt nog dat heel veel POH, als ze al verpleegkundigen zijn en ook de huisartsen zelf, geen experts zijn in ggz en daarmee nogal eens een verkeerde weg bewandelen De voorbeelden daarvan zijn legio. Ook de specifieke medicatie is geen werk voor al veel te drukke huisartsen. Iemand een idee waarom psychiaters geen 4 maar 8.5 jaar moeten studeren voor ze zover zijn? Maar niet gehinderd door enige kennis moest deze dwaasheid doorgeduwd worden want zo ‘lekker goedkoop’. Ik vrees met grote vrezen.

  2. Lees alle reacties
  3. Waarom is het in de GGZ toch steeds zo dat het veld vooraf dit soort problemen vaak ziet aankomen, maar dat ambtenaren toch doorduwen en we achteraf met de gebakken peren zitten. Beroepsverenigingen riepen vooral al dat de drempel van het eigen risico voor de GGZ en de eis van een DSM classificatie zal betekenen dat kortere behandelingen en chronische patienten (laag inkomen) niet meer in de GGZ terecht zouden gaan komen. Produktgroep kort en middel kan je daarmee afschrijven, chronisch is feitelijk een laag tarief voor specialistische zorg en intensief is onderbehandeling van mensen met psychische klachten. Men kan zoveel hokjes op de behandelingen plakken als men wil, psychiatrische problematiek en mensen laten zich niet vervormen om in die hokjes te passen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.