Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Intensivisten twisten al vijf jaar over IC-richtlijn

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Intensivisten slagen er niet in om een nieuwe richtlijn voor de intensive care (IC) op te stellen. De belangen van kleine IC’s staan lijnrecht tegenover die van de grote IC’s.
Intensivisten twisten al vijf jaar over IC-richtlijn
Foto: ANP Intensive care
Premium

Intensivisten zijn al ruim vijf

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Een goede zaak dat het dilemma tussen kwaliteit en beschikbaarheid eens over het voetlicht komt. In de andere disciplines hebben de volumenormen de kleine maatschappen/vakgroepen evenzeer naar de marge
   verdrongen. Door de kwetsbaarheid van hun kleinschaligheid hebben ze echter een nauwelijks hoorbare stem. Het gaat wel degelijk om belangen, zowel professioneel als kwalitatief. Wanneer partijen daarin zo ver uit elkaar dreigen te raken kan een mediator voorkomen dat het meningsverschil escaleert. De mediator kan ruimte in het gesprek creëren waarin partijen mogelijkheden zien die beider belangen meer dan voldoende dienen. Het is slechts een kwestie van willen. Want ook hier geldt dat waar een wil is ook een weg gevonden wordt.

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.