Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Invoering EPD Alert in Jeroen Bosch Ziekenhuis uitgesteld

Mario Gibbels
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft de invoering van het EPD Alert uitgesteld. Dat meldt het Brabants Dagblad.

‘Tegenvallers’

Het was de bedoeling dat het EPD tegelijk met het betrekken van het nieuwe gebouw, in het voorjaar van 2011, zou zijn ingevoerd. Dat blijkt niet haalbaar. Volgens projectdirecteur Cor van Driel blijkt de invoering van het EPD toch te complex. Bovendien heeft Alert volgens hem met ‘tegenvallers’ te maken.

Pas een jaar na opening

Van Driel schat nu in dat de invoering van het EPD pas een jaar na de opening van het nieuwe ziekenhuisgebouw gaat plaatsvinden. Het ziekenhuis in Den Bosch moet nu wel een oplossing zien te vinden voor de opslag van alle papieren dossiers. De directie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zegt in het Brabants Dagblad nog steeds alle vertrouwen in Alert te hebben.

Portugees systeem

Ook in het ziekenhuis Bernhoven, met vestigingen in Oss en Veghel, blijkt de invoering van het EPD vertragingen op te lopen. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis gaat het toch om een Portugees systeem dat helemaal vertaald moet worden en dat kost tijd. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.