Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inwoners Hoeksche Waard zonder huishoudelijke hulp

75 inwoners van de Hoeksche Waard zitten al sinds 1 januari zonder huishoudelijke hulp. Sinds die datum biedt thuiszorgorganisatie Careyn daar geen hulp meer aan.

Careyn spande in oktober een rechtszaak tegen de gemeente aan, omdat de organisatie vond dat de tarieven te laag waren. De rechter gaf Careyn geen gelijk en de organisatie kreeg daardoor per 2009 geen contract meer.

Tekort personeel

Voor ruim duizend mensen moest nieuwe huishoudelijke hulp worden geregeld, maar door een tekort aan personeel lukt dit niet. Niet alle werknemers van Careyn gingen namelijk over naar de andere thuiszorgbedrijven in de regio, zoals de gemeente had verwacht.

Problemen oplossen

“We zijn als gemeente nu in overleg met de zorgaanbieders om te kijken hoe we snel voldoende personeel kunnen krijgen”, zegt wethouder Johan van Driel (sociale zaken) van gemeente Korendijk. Hoe de problemen precies opgelost gaan worden, kan de Van Driel nog niet zeggen. De inzet van schoonmaakbedrijven sluit hij niet uit. Vrijdag 16 januari komen de partijen weer bij elkaar om de situatie te bekijken. Careyn is in hoger beroep gegaan tegen het besluit van de rechter. De uitspraak wordt rond 10 februari verwacht. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Careyn en gemeenten naar rechter

Voorgenomen fusie Zuwe Aveant en Careyn

Thuiszorg stopt met huishoudelijke hulp normaalnormaal externe linkpopup (800×600)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.