Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Iris van Bennekom weg bij ministerie van VWS

Directeur langdurige zorg bij het ministerie van VWS, Iris van Bennekom, gaat per 1 maart bij de Friesland Zorgverzekeraar aan de slag als directeur zorginkoop.
Iris van Bennekom weg bij ministerie van VWS

Van Bennekom wil een nieuwe uitdaging en ziet hiervoor mogelijkheden bij een zorgverzekeraar. “Zorgverzekeraars gaan een grote transitie doormaken”, zegt Van Bennekom. “In deze functie kan ik meewerken om de nieuwe rol en positie van verzekeraars vorm te geven.”

Van Bennekom geeft aan gevraagd te zijn voor haar nieuwe baan. “Er was een vacature en daar ben ik voor uitgenodigd.” Als zorg­inkoper wil Van Bennekom letten op een goede kwaliteit en prijsverhouding en goed de positie van de klant in de gaten houden. “Ik ben twintig jaar geleden bij een zorgverzekeraar begonnen. Toen stond ik bij wijze van spreken al met de voeten in de modder. Van mijn tijd bij de NPCF neem ik het cliëntenperspectief mee en de contacten bij VWS zijn natuurlijk ook goed. Ik zal het dialoog in de zorg blijven voeren.”

Van Bennekom is de tweede topvrouw in twee jaar tijd die vertrekt bij het ministerie van VWS. Diana Monissen legde in mei 2009 de functie van directeur-generaal curatieve zorg neer. Monissen is nu bestuursvoorzitter bij de Friesland Zorgverzekeraar.

CV

Van Bennekom werkte van 1990 tot 1994 bij Zilveren Kruis Verzekeringen, van 1994 tot 2000 bij de Algemene Haagse Stichting, daarna bij verpleeghuis Nieuw Berkendaal. Van 2000 tot 2008 was zij NPCF-directeur en sinds 2008 directeur langdurige zorg bij VWS. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Iris van Bennekom verlaat NPCF

Van Bennekom wil parlementaire enquête naar zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Er komen steeds meer top ambtenaren in Den Haag onder vuur te liggen v.w.b. hun inkomen. Deze ambtenaar zou m.i. wel eens één van de velen kunnen zijn die o.b.v. de “balkenende-norm” haar inkomen in de toekomst wellicht zal zien verminderen. In dergelijk geval moet je als ambtenaar dus “weg zijn”. En het is algemeen bekend dat mensen die dicht bij “het Haagse gebeuren” hebben gezeten en gefunktioneerd graag gevraagd worden voor aantrekkelijke fucties, omdat zij “het wereldje kennen”…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.