Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Isala klinieken lanceert patiëntenportaal

Mark van Dorresteijn
De Isala klinieken en VitalHealth Software hebben samen het patiëntenportaal MijnIsala.nl ontwikkeld. Het portaal sluit aan op het zorgpad van de patiënt, ook als die patiënt bij meerdere specialismen onder behandeling is.
Isala klinieken lanceert patiëntenportaal

MijnIsala.nl biedt diverse mogelijkheden. De patiënt wordt voorzien van informatie over behandelingen en aandoeningen via bijvoorbeeld instructiefilms of brochures. Ook kan een afdeling via het portaal vragenlijsten voorleggen aan een patiënt. Daarnaast kan de patiënt de agenda inzien met al voor hem ingeplande afspraken met zorgprofessionals, maar ook delen van het eigen patiëntendossier. Het portaal biedt verder de mogelijkheid dat patiënten, als een afdeling dat wil, zelf vervolgafspraken kunnen inplannen. Via het forum is online-contact met lotgenoten mogelijk en de behandelaar kan geraadpleegd worden via de zogenaamde eConsult.

Feedback

Patiënten en medewerkers van Isala klinieken hebben telkens feedback gegevens tijdens de ontwikkeling van het portaal. ‘Daardoor is voor zowel patiënt als zorgprofessional een gebruikersvriendelijk en veilig patiëntenportaal tot stand gekomen’, aldus Isala klinieken.

Uitrol

Het nieuwe patiëntenportaal wordt binnen de Isala klinieken gefaseerd uitgerold. De afdeling Longgeneeskunde en het HIV-behandelcentrum hebben het portaal recent in gebruik genomen en binnenkort vindt de uitrol plaats op de afdeling Cardiologie. Ook andere afdelingen zoals het Oncologisch centrum Isala en Maag-, Darm- en Leverziekten hebben hun interesse al getoond. Op basis van de snelheid waarmee interne werkprocessen aangepast kunnen worden, kunnen andere afdelingen op termijn ook gebruik maken van het portaal. MijnIsala.nl is zo ontwikkeld, dat afdelingen zelf kunnen bepalen welke onderdelen ervan in gebruik worden genomen. Als een afdeling nu gebruik maakt van een landelijk patiëntenportaal dan blijft dat in de toekomst mogelijk, maar kan via MijnIsala.nl ingelogd worden. Hiermee wordt voorkomen dat patiënten meerdere malen op verschillende portalen moeten inloggen. (ICTzorg | Foto: Isala klinieken)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.