Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Isala schrapt in personeelsbestand

De Isala Klinieken in Zwolle maakte gisteren bekend waar in het ziekenhuis de 250 te schrappen arbeidsplaatsen gaan verdwijnen. Het gaat om 160 verpleegkundigen, 40 facilitair medewerkers en 50 staffuncties. De staffuncties de komen te vervallen, bestaan voornamelijk uit administratieve functies als p&o-adviseurs en medisch secretaresses.

Begin mei maakte de Isala Klinieken al bekend dat er 250 arbeidsplaatsen gaan verdwijnen. Van de 250 banen schrapt het ziekenhuis er dit jaar 188. In 2008 zullen, als gevolg van de doorvoering van ICTontwikkelingen als het elektronisch patiëntendossier (EPD) en spraakherkenning, nog eens 65 contracten worden beëindigd. Het ziekenhuis verwacht geen gedwongen ontslagen. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis zou uit benchmarkonderzoek, een vergelijkend onderzoek met andere ziekenhuizen, blijken dat de er op deze manier een evenwichtige verdeling van de arbeidsplaatsen tot stand komt.

Nieuwbouw uitgesteld

Aanleiding voor het schrappen van de banen zijn tegenvallende financiële ontwikkelingen. Begin dit jaar stelde het ziekenhuis daarom haar nieuwbouwplannen uit tot december. De Isala Klinieken zet de bouwplannen opnieuw in de ijskast. In december wil het ziekenhuis hierover een besluit nemen. Willem-Jan Kuiper, woordvoerder van de Isala Klinieken zegt daarover: “Op dit moment bekijken we de verschillende alternatieven. Niets doen geen optie. Vooral de locatie Sophia is gedateerd en wanneer een patiënt de krijgt tussen een gedateerd ziekenhuis of een nieuw ziekenhuis dan moeten we wel iets ondernemen.” (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

– Isala klinieken schrappen 250 arbeidsplaatsen

IJsselheem en Isala Ouderenzorg willen samengaan

Ex-PvdA-voorzitter naar Isala klinieken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.