Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

iSOFT met demo’s interdisciplinaire data-uitwisseling op MIC

Mario Gibbels
Tijdens het MIC Congres, op 26 en 27 november, toont iSOFT demo’s van interdisciplinaire data-uitwisseling. De demo’s volgen vier lijnen: huisarts/ziekenhuis, patiënt/ziekenhuis, ziekenhuis/farmacie en de koppeling met het landelijk EPD.

Het eerste behelst de gegevensuitwisseling van ziekenhuis naar huisarts. Door middel van de Lorenzo-EPD viewer is het voor huisartsen mogelijk om vanuit de praktijk de patiëntendossiervoering uit het ziekenhuis in te zien. Daarnaast komt de patiëntenlogistiek aan bod. Wanneer een patiënt door de huisarts is doorverwezen kan deze vervolgens zelf het initiatief nemen voor het vervolg van zijn of haar behandeling. Via een online Patiënt Service Portaal, kan de patiënt zichzelf bij het ziekenhuis inschrijven en een afspraak met de desbetreffende afdeling of arts maken. Door de lijn ziekenhuis/farmacie is het mogelijk dat medicatie die door de thuisapotheek is verstrekt inzichtelijk is in het ziekenhuis bij het voorschrijven van een geneesmiddel. Deze mogelijkheid draagt direct bij aan de patiëntveiligheid. Een afzonderlijke demo laat zien hoe iSOFT haar ziekenhuizen in verbinding stelt met het landelijk EPD. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.