Jan de Vries: ‘Interventieteams zijn onacceptabel’

ActiZ is faliekant tegen de interventieteams die staatssecretaris Martin van Rijn van VWS op slechte verpleeghuizen wil afsturen. Ook wil de brancheorganisatie dat de IGZ zo snel mogelijk een actuele lijst publiceert over de verpleeghuizen die achterblijven.
jandevries400.jpg
Jan de Vries: 'De achterhaalde lijst is uitermate frustrerend.' - Foto: ActiZ

De interventieteams waar staatssecretaris Van Rijn in zijn brief van 5 juli over spreekt, moeten ingrijpen bij verpleeghuizen die er niet in slagen om zelf orde op zaken te stellen. De teams bestaan uit mensen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), zorgkantoren en het ministerie van VWS. Ze krijgen vergaande bevoegdheden. Zo kunnen ze ingrijpen in de samenstelling van teams, en ook afdelingshoofden en bestuurders vervangen als dat nodig is.

Interventieteams
‘Wij vinden het geen manier van doen om zo in te grijpen in de organisatie en het bestuur’, zegt Jan de Vries, directeur van ActiZ.

2
51

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.