Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Jansen Steur opnieuw ontslagen in Duitsland

De omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur is toch weer aan de slag gegaan als arts-assistent bij het Duitse ziekenhuis Klinikum Am Gesundbronnen. Een verslaggever van de regionale omroep RTV Oost heeft kort met de geschorste arts gesproken. Jansen Steur wilde niet zeggen hoe lang hij al in Duitsland werkt. Inmiddels is Jansen Steur ontslagen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jansen Steur opnieuw ontslagen in Duitsland
Foto: ANP - Marcel van Hoorn

De kliniek in Heilbronn waar hij tot voor kort werkte, was sinds 2011 op de hoogte van zijn strafvervolging in Nederland en zijn uitschrijving uit het Nederlandse artsenregister. Volgens de kliniek had Jansen Steur de juiste papieren toen hij solliciteerde in Heilbronn. Wie de juiste papieren heeft, wordt dan ook niet gescreend. ‘Hoe realistisch is het dat iemand met zo’n verleden gaat solliciteren?’, voerde het ziekenhuis aan.

Ruggenprik

De kliniek sloot in eerste instantie ‘met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ uit dat Jansen Steur nieuwe slachtoffers heeft gemaakt. Kort na deze uitspraak verklaart een 33-jarige vrouw in de Heilbronner Stimme dat

0
18

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.