Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Japanse delegatie bezoekt Diakonessenhuis

Een Japanse zorgdelegatie bezocht deze week het ziekenhuis Diakonessenhuis in Utrecht. De delegatie bestond uit bestuurders van diverse zorginstellingen die de Japanse overheid adviseren over het optimaliseren van zorgsystemen. De delegatie was met name benieuwd naar de Utrechtse aanpak van zorg op maat voor ouderen en spoedzorg.
Japanse delegatie bezoekt Diakonessenhuis

Japan is momenteel de snelst vergrijzende samenleving ter wereld. Dit heeft grote gevolgen voor de gezondheidszorg, maar ook voor de betaalbaarheid van de zorg. Japan kent geen eerstelijnszorg (zoals de huisarts) en ouderen worden in grote mate in ziekenhuizen verzorgd in plaats van in verzorgingshuizen of thuis. Japan zoekt naar alternatieve zorgsystemen.

Gespecialiseerde arts
Het Diakonessenhuis heeft laten zien hoe ouderen onder begeleiding van een gespecialiseerde arts binnen een dag alle benodigde onderzoeken bij andere artsen ondergaan. Ouderen beschikken na een dag direct over een concreet behandelplan, waarin staat hoe in samenwerking met andere zorginstanties de oudere zoveel mogelijk thuis of in de vertouwde omgeving kan worden behandeld. De delegatie kreeg ook een rondleiding door het nieuwe spoedzorgcentrum van het ziekenhuis, waar het ziekenhuis onder andere intensief samenwerkt met de huisartsen in Utrecht als het gaat om spoedzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.