Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Joke van Lonkhuijzen nieuwe bestuurder Cordaan

Redacteur Zorg+Welzijn
Joke van Lonkhuijzen – Hoekstra treedt op 1 juli toe tot de raad van bestuur van Cordaan. Van Lonkhuijzen was tot juli 2012 bestuursvoorzitter van GGZ inGeest en is nu interim-voorzitter van de NVZD, de vereniging van bestuurders in de zorg.
Joke van Lonkhuijzen
Joke van Lonkhuijzen - Foto: © GGZ inGeest

Binnen de Raad van Bestuur van Cordaan krijgt Joke van Lonkhuijzen – 53 jaar – als aandachtsgebied de bedrijfsvoering en één van de sectoren. Over haar nieuwe functie zegt zij: ‘Voor mij zit de uitdaging vooral in het verder verbeteren van de cliëntenzorg. Daarvoor zal ik dankbaar gebruik maken van de enorme hoeveelheid kennis en ervaring die de medewerkers van Cordaan in huis hebben. Er zijn grote wijzigingen op komst, we zullen met elkaar in staat moeten zijn om er een passend antwoord op te vinden.’

Loopbaan

Van Lonkhuijzen begon haar loopbaan als verpleegkundige en bekleedde na het behalen van twee universitaire graden een groot aantal (interim-)management- en bestuursfuncties in de gezondheidszorg. Zij is lid van de Raad van Toezicht van het Trimbos Instituut, lid van de Raad van Commissarissen bij zorgverzekeraar Achmea en voorzitter van het Curatorium Postdoctorale Opleiding Verandermanagement aan de Vrije Universiteit.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.