Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Joop Hendriks in bestuur MCA Gemini Groep

Mark van Dorresteijn
Joop Hendriks is per 1 december 2014 toegetreden tot de raad van bestuur van de MCA Gemini Groep. Het zwaartepunt van zijn portefeuille ligt bij financiën en bedrijfsvoering. Hendriks start op 1 maart 2015.
Joop Hendriks in bestuur MCA Gemini Groep

Stafbesturen, ondernemingsraad, cliëntenraden, verpleegkundige adviesraad en het management hebben een positief advies gegeven over de benoeming.

Ervaring

De raad van toezicht heeft voor Hendriks gekozen vanwege zijn ruime bestuurlijke ervaring in de ziekenhuis- en zorgsector en  zijn ervaring met het aansturen van (complexe) veranderingsprocessen, waaronder een fusie. Hendriks beschikt  over sterk verbindende eigenschappen en heeft veel ervaring in het omgaan met de interne geledingen in het ziekenhuis en de externe stakeholders.

Loopbaan

Momenteel is de nieuwe bestuurder werkzaam als lid van de driehoofdige raad van bestuur van het bestuurlijke fusieziekenhuis MC Haaglanden en Bronovo-Nebo in Den Haag. Hiervoor was hij gedurende acht jaar bestuurder van het Bronovo-Nebo. Eerder heeft hij jarenlang bij een zorgverzekeraar gewerkt in diverse functies waaronder die van directeur/bestuurder.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.