Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kamer tegen verplichte aansluiting huisartsen op LSP

Mark van Dorresteijn
Verzekeraars mogen huisartsen niet verplichten om zich aan te sluiten op het private LSP. Een Kamermeerderheid steunde daartoe gisteren een motie van Attje Kuiken (PvdA) en Linda Voortman (GroenLinks). Dat meldt Webwereld.
Kamer tegen verplichte aansluiting huisartsen op LSP

Minister Schippers moet zorgverzekeraars nu bewegen om deze verplichting niet op te leggen aan huisartsen en andere zorgaanbieders. De aangenomen motie zegt verder dat de minister voor 1 mei de Tweede Kamer moet informeren over het aantal zorgverzekeraars, naast Achmea, die die verplichting in de contracten heeft opgenomen, het aantal zorgverleners, zoals huisartsen, die niet aan die eis van de zorgverzekeraars wil voldoen en de gevolgen daarvan voor het Landelijke Schakelpunt (LSP). Eerder bracht Webwereld naar buiten dat onder meer Achmea in de contracten met de huisartsen voor 2012 een verplichting oplegt om mee te doen aan het private EPD.

Zorgverzekeraars

Eerder gaf de minister al aan dat zij niet de machtsmiddelen heeft om zorgverzekeraars aan te pakken. Verzekeraars hebben volgens haar het recht om extra kwaliteitseisen te stellen aan de huisartsen, zoals de aansluiting op het LSP. Schippers wees eerder ook naar de richtlijnen die het veld zelf opstelt. “In de basisrichtlijn voor huisartsen is digitale uitwisseling van gegevens verplicht. Deze richtlijn is niet door verzekeraars opgesteld.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.