Kamer wil meer eigen regie in Wlz

De Tweede Kamerleden vinden eigen regie en kwaliteit nog onvoldoende geborgd in de Wet langdurige zorg (Wlz). Via een groot aantal amendementen en moties willen zij de wet aanpassen. Vanavond gaan zij voor de laatste keer in debat met staatssecretaris Van Rijn.
Kamer wil meer eigen regie in Wlz
Foto: ANP - Bart Maat

De amendementen en moties betreffen een groot aantal onderwerpen. Hieronder een greep uit de gewenste wijzigingen en de reactie van Van Rijn. De complete lijst is onder aan dit artikel te vinden als bijlage.

Eigen regie en zelfstandigheid

Het eerste amendement komt van Vera Bergkamp (D66) en Otwin van Dijk (PvdA). Zij pleiten voor onafhankelijke cliëntondersteuning tijdens de bespreking van zorgplannen. Het CIZ zou cliënten daar actief op moeten wijzen. Van Dijk pleit ook voor een mogelijkheid dat cliënten zelf een persoonlijk zorgplan opstellen zodat zorgkantoren of aanbieders direct inzicht hebben in het plan van de cliënt. Verzekerden zouden ook

4
31

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.