Kamer zet deur op kier voor resultaatgericht indiceren in Wmo

Minister Hugo de Jonge van VWS mag van de Tweede Kamer door met zijn streven het resultaatgericht indiceren te verankeren in de Wmo 2015. De minister kondigde verder aan dat er landelijke afspraken komen over indexatie van de Wmo-tarieven en het gebruik van de Wmo-rekentool. Dat bleek bij een Kamerdebat over de Wmo op 26 juni.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Minister Hugo de Jonge van VWS kondigt landelijke afspraken aan over indexatie Wmo-tarieven. Foto: VWS/Martijn Beekman
Minister Hugo de Jonge van VWS kondigt landelijke afspraken aan over indexatie Wmo-tarieven. Foto: VWS/Martijn Beekman

De rechter is duidelijk over resultaatgericht indiceren. Het mag niet, want bij die vorm van inkopen in de Wmo genieten burgers onvoldoende rechtszekerheid. Wmo-cliënten moeten weten waar ze aan toe zijn bij een resultaat als ‘schoon huis’. Ze moeten weten wat zorgverleners komen doen en hoe vaak. Dat is momenteel niet het geval volgens de rechter.

Aanbestedingscircus Wmo voorkomen

De minister begrijpt en respecteert de uitspraken van de rechter. Toch houdt hij vast aan resultaatgericht indiceren. ‘Inmiddels doet 40 procent van de gemeenten aan indiceren op resultaat. Als die alleen nog maar op uren mogen indiceren, moeten zij

0
1494

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.