Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Klink: bezuinigen op stents levert 140 miljoen op

Mark van Dorresteijn
Het bezuinigen op stents kan volgens demissionair minister Klink een besparing opleveren van 140 miljoen euro. Hij zegt dat in het radioprogramma Spijkers met koppen.
Klink: bezuinigen op stents levert 140 miljoen op

“In 44 procent van de gevallen is de plaatsing van een stent volgens een rapport van het College voor Zorgverzekeringen overbodig”, aldus Klink. “Dit kost ongeveer 140 miljoen per jaar. Ik bezuinig liever op dit soort dingen dan dat ik het eigen risico ophoog. Deze lijn zijn we nu aan het inzetten.” Volgens de minister kan er nog ontzettend veel op onnodige kosten bespaard worden.

Overschrijding

Klink laat verder weten dat er geen grote zorgpost is die voor overschrijdingen zorgt. Over de totale overschrijding doet de minister nog geen uitspraak. Wel kan hij zeggen dat het bedrag van 1,6 miljard, zoals genoemd in de Telegraaf, het meest accuraat is. Het daadwerkelijke bedrag maakt hij pas bekend tijdens de voorjaarsnota, omdat hij anders “de minister van Financiën voor de voeten loopt”. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Luister ook:

Radiouitzending Spijkers met koppen

Lees ook:

Zorg moet 600 miljoen extra bezuinigen

Klink mag bezuinigen op specialisten

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Klink en de verzekeraars weten het kennelijk weer beter dan de cardiologen. Ben benieuwd hoe Klink klinkt mocht hij zelf een keer coronairklachten hebben en de cardioloog zegt: Meneer Klink voor u wordt de stent niet meer vergoed! Dat vindt u zelf en de verzekeraars te duur.

  3. Prettige bezuiniging voor hartpatiënten en patiënten met een aangeboren vaatstenose! Stom toch, dat die mensen zoiets hebben, dat kost de overheid veel te veel! Klink zou eigenlijk moeten bezuinigen op patiënten, helemaal geen patiënten meer, dat is pas goedkoop. En kijk eens wie zegt dat die stent in 44% van de gevallen niet nodig waren? Juist, de verzekeraars!!!! Vraag het aan de patiënten die nu, dankzij die stents, nog kunnen antwoorden. Niks te maken met wel of geen marktwerking…. Zo kort je snel de wachtlijsten in, met het “bezuinigen op dit soort dingen”. IPV een hogere eigen bijdrage blijven onvermogende patiënten met hun vaat probleem zitten. Bizar!!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.