Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Klink: ‘Invoering landelijk EPD trager dan gepland’

Mark van Dorresteijn
Naar verwachting zijn eind dit jaar 560 zorgaanbieders aangesloten op het landelijk epd en niet de geplande 900. Dat schrijft minister Klink in een deze week verschenen epd-voortgangsrapportage.
Klink: 'Invoering landelijk EPD trager dan gepland'

Op 31 oktober waren er 400 zorgaanbieders aangesloten op het landelijk epd: 285 apotheken, 10 ‘huisartsdienststructuren’, 97 huisartspraktijken en 8 ziekenhuizen. Het aantal dossiers dat eind september via het epd kon worden geraadpleegd was circa 800.000.

Vertraging

Belangrijkste reden voor de vertraging bij de aansluiting op het epd is volgens Klink dat een aantal ict-leveranciers meer tijd nodig heeft voor de aanpassing van hun systemen voor aansluiting op het epd.

Optimistisch over de voortgang

Toch is Klink optimistisch over de voortgang van de verdere invoering van het landelijk epd. Hij wijst erop dat een grote ict-leverancier, hij doelt daarbij waarschijnlijk op PharmaPartners, met 33 procent marktaanddel in de huisartsenzorg en 52 procent marktaandeel onder apotheken, heeft aangegeven dat zijn systemenen nog dit jaar klaar zijn voor aansluiting op het epd. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Lees ook:

Zorgverleners en VWS eens over invoering epd

EPD voorspelt kans op huiselijk geweld

Discussie over het epd in de ggz

1 REACTIE

  1. Het blijft een enorme ” Geldverspilling “, dat veel Ziekenhuizen kiezen voor een ander systeem , dan dat de Ziekenhuizen georganiseerd bij de NvZ( Ned. Ver. v. Ziekenhuizen ) kiezen ( bijv. EPIC , goed voorbeeld in de USA !)voor 1 Systeem in heel NL of nog beter op Europees Niveau. Het heeft allemaal te maken met ” Hoe communiceer je met je Collega Ziekenhuizen “. Brussel en alle Ministers laten de enorme geldverspilling gebeuren , en de Belastingbetaler betaalt dit ” Beleid ” !!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.