Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

KNMG pleit voor EPD in brief Eerste Kamer

Annelies Vermeulen
De KNMG heeft de Eerste Kamer een brief gestuurd waarin de artsenfederatie pleit voor de invoering van het landelijk EPD.
KNMG pleit voor EPD in brief Eerste Kamer

De KNMG pleit er voor niet uit het oog te verliezen waar het EPD uiteindelijk voor in het leven geroepen is: namelijk het verbeteren van de kwaliteit, efficiëntie en (patiënt)veiligheid van de zorg. “Het wetstraject loopt al heel lang, waardoor niet iedereen meer het grote belang van de elektronische uitwisseling van patiëntgegevens op het netvlies heeft staan”, schrijft de KNMG in de brief.

“Een veilige en bruikbare infrastructuur, waar alle zorgverleners voor zowel regionale als landelijke uitwisseling gebruik van kunnen maken, is bijzonder belangrijk voor alle betrokkenen. Het LSP moet niet alleen geschikt zijn voor het ophalen maar ook voor het verzenden van gegevens, want dat is waar het om draait bij de regionale en lokale uitwisseling van gegevens. Die regionale gegevensuitwisseling is van vitaal belang voor de dagelijkse zorg. De noodzaak tot landelijke beschikbaarheid van gegevens is qua omvang veel bescheidener en betreft met name het ophalen van gegevens in acute en spoedsituaties.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

VPHuisartsen pleit tegen landelijk EPD

Afwijzing EPD door Eerste Kamer gemiste kans voor patiënt

NPCF en CG-raad vechten voor EPD

EPD lijkt te sneuvelen in Eerste Kamer

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Zeldzaam, wat een geval van journalistiek onbenul( of bewust misleiding?)om de brief van de KNMG op deze manier in het nieuws te brengen. Het lijkt erop of de schrijver dezes niet kan lezen dat de KNMG kiest voor een bottom-up benadering en stelt o.a. dat het L-EPD met het LSP geen doel maar slechts een middel zou moeten zijn. Diep triest. Aangezien het debat morgen al is vraag ik me af of hier niet sprake is van een bewuste slip of the pen omdat de tijd te kort is om te corrigeren voor het debat.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.