Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

KNMG: Verwerpen EPD mag niet einde zijn van LSP

Annelies Vermeulen
Artsenorganisatie KNMG vindt dat het verwerpen van het EPD door de Eerste Kamer niet het einde mag betekenen van elektronische gegevensuitwisseling in de zorg via een landelijke infrastructuur zoals het LSP.
KNMG: Verwerpen EPD mag niet einde zijn van LSP

Volgens de KNMG zijn er zeker drie alternatieve juridische oplossingen om gebruik te kunnen (blijven) maken van het LSP, zoals ook LHV, NHG, VHN en KNMP wensen. Daar is voldoende wettelijke basis voor. De KNMG en andere zorgorganisaties zijn graag bereid om in een gesprek met de minister de mogelijkheden te verkennen om met de landelijke infrastructuur door te gaan.

Regionale EPD’s

De KNMG vindt het een goede zaak dat LHV, NHG, VHN en KNMP verkennen hoe regionale EPD’s verder kunnen worden ontwikkeld. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

LHV, NHG, VHN en KNMP willen LSP behouden

Epd officieel verworpen in senaat

CBP wil spoedwet voor regionale EPD’s

1 REACTIE

  1. Op zich is het niet erg als er geld in de sloot gegooid wordt, er kan veel lering uit naar voren komen zoals het nu is gegaan met de epd’s hoewel het wel om een zeer groot bedrag gaat. Overigens gaan grote epd-projecten meestal de mist in (om diverse redenen, vaak omdat teveel mensen hun eisen aan het pakket hangen en iedereen krijgt zijn zin dus..)Alleen is het wel erg dat het hele epd wordt afgeschoten terwijl dat niet eerder is verwacht. Dat heeft toch ook de maken met hoe op WVC tegen deze zaken worden aangekeken. Nooit eerder met de buitenwacht overlegd ?, nooit eens een poll gehouden?, volledig opgeslokt door de it wereld?, te veel ambtenaren bezig met dit dossier en niemand heeft de verantwoordelijkheid?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.