Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNMP wil LSP behouden

Annelies Vermeulen
Apothekersorganisatie KNMP pleit ervoor dat de huidige infrastructuur voor de uitwisseling van patiëntgegevens beschikbaar blijft en wordt verbeterd. De KNMP neemt hiertoe zelf het voortouw door gesprekken met alle betrokken instanties aan te gaan.
KNMP wil LSP behouden

De KNMP staat voor een uitwisseling van patiëntgegevens met als randvoorwaarden de privacywetgeving en een accuraat en veilig systeem. Zonder uitwisseling van deze gegevens kunnen apothekers niet voldoen aan de richtlijnen van hun eigen beroepsgroep. Deze richtlijnen komen voort uit het door de KNMP eerder dit jaar gepresenteerde Witboek Farmacie. De KNMP wil dat op basis van de moties in de Eerste Kamer de al bestaande infrastructuur wordt verbeterd. Deze beschikbare infrastructuur, waarin de afgelopen jaren in totaal meer dan 300 miljoen euro is geïnvesteerd, kan volgens de KNMP zo worden aangepast dat er regionaal mee gewerkt kan worden, conform de wens van de Senaat. Wel dienen alle zorgverleners dezelfde gestandaardiseerde taal te spreken op dit systeem.

Medicatieveiligheid

“Om de medicatieveiligheid van patiënten te kunnen verbeteren, hebben apothekers de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in informatiesystemen. Daar moeten we op voortbouwen”, aldus Jean Hermans, hoofd Beleid van de KNMP. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Huisartsenposten en apothekers willen meebetalen aan voortbestaan LSP

Schippers bouwt betrokkenheid LSP af

CDA wil LSP wel behouden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.