Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koeneman cum suis vertrekken bij De Zorgboog

Bij woon- en zorginstelling De Zorgboog vertrekken bestuursvoorzitter Bert Koeneman, de voorzitter Beerens en de vice-voorzitter Maas van de raad van toezicht. Dit naar aanleiding van het onafhankelijke onderzoek door interim-manager Léon Lodewick.

Vooral de persoonlijke communicatie tussen Koeneman en zijn medewerkers was problematisch, concludeert onderzoeker Lodewick. De bestuursvoorzitter liet in een verklaring weten zich niet te herkennen in deze conclusie, maar dat hij wel zijn functie neerlegt in het belang van De Zorgboog. Ook de twee toezichthouders stappen dus op naar aanleiding van het onderzoek. Volgens Lodewick waren fusies en veranderingen als gevolg van de marktwerking de belangrijkste oorzaak van de onrust bij de zorginstelling in de regio Helmond.

Verpleeghuisartsen De Zorgboog

De onrust werd aangewakkerd door de elf verpleeghuisartsen van de zorginstelling. De artsen zegden het vertrouwen op in de bestuursvoorzitter, nadat het lid van de raad van bestuur en verpleeghuisarts Hans van den Bosch op non-actief was gezet en maanden later werd ontslagen. De verpleeghuisartsen vroegen de inspectie om een onderzoek te doen naar de zorginstelling. Zij meldden niet langer de medische eindverantwoordelijkheid te kunnen dragen, maar deden dat even later toch weer wel. Lodewick vindt dat zij een dubieuze rol hebben gespeeld door te weigeren aan een veranderingsproces mee te werken en hun onvrede in de pers te ventileren. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Inspectie onderzoekt De Zorgboog

Lodewick onderzoekt De Zorgboog en rol Koeneman

Verpleeghuisartsen De Zorgboog willen inspectiebezoek

Toezichthouders De Zorgboog starten onderzoek

Inspectie: geen gevaar bij De Zorgboog

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.