KPMG verwacht overnamegolf zwakke ziekenhuizen

KPMG rekent op een stevige financiële sanering van de ziekenhuissector. Vorig jaar zijn vijf ziekenhuizen overgenomen omdat ze grote financiële problemen hadden. ‘Het zou me niet verbazen als de komende twee à drie jaar deze aantallen structureel zijn’, aldus Anna van Poucke, voorzitter van KPMG Gezondheidszorg.
Anna van Poucke
Anna van Poucke

‘Meer dan voorheen is de financieel wankele positie van ziekenhuizen een “driver” voor overnames’, aldus Van Poucke.  Vooral kleine ziekenhuizen in de regio hebben het moeilijk. Die gaan het volgens de onderzoekers niet redden zonder sterke partner. Verder bemoeien verzekeraars en banken zich steeds nadrukkelijker met initiatieven voor bestuurlijke samenwerking.
Vorig jaar zijn het Slotervaart ziekenhuis, het Rode kruis Ziekenhuis, het Langeland Ziekenhuis, het Ruwaard van Putten en de Ommelander Ziekenhuis Groep onder financiële druk overgenomen of is de overname van de ziekenhuizen aangekondigd. Deze week is daar de Sionsberg bijgekomen.

Einde fusietijdperk

Van Poucke heeft haar uitspraken gedaan tijdens

4
50

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.