Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KPN groeit in de zorgmarkt

AMSTERDAM - Met de overname van CSS Telecom versterkt KPN zijn positie in de markt voor zorgtoepassingen. Die markt vormt samen met de markt voor het midden en kleinbedrijf de speerpunten van KPN. Het telecombedrijf wil met de nieuwe dienstverlening de dalende inkomsten van de vast telefonie compenseren.

KPN beschouwt de zorgmarkt sinds anderhalf jaar als speerpunt. In Het Financieele Dagblad zegt een woordvoerder van KPN: “We hebben eerder al een netwerk voor apothekers overgenomen en een netwerk voor ziekenhuizen overgenomen. CSS Telecom past daar heel goed bij”. Via het KPN-netwerk kunnen ziekenhuizen onderling snel medische gegevens over patiënten uitwisselen.

Overnamesom

KPN maakte de transactie gisteren bekend. In Het Financieele Dagblad staat dat volgens een KPN-woordvoerder de overnamesom ‘minder is dan euro 10 mln’. CSS Telecom realiseerde over 2005 een omzet van euro 28,6 mln en was volgens algemeen directeur Harry van der Zee ‘winstgevend’.

Dot com crash

CSS was einde jaren negentig een snelgroeiend ict-bedrijf. Het kreeg een forse tik mee van de ‘dot com crash’ en de holding moest eind 2002 surseance van betaling aanvragen. Een aantal werkmaatschappijen, waaronder CSS Telecom, maakten een doorstart. (Het Financieele Dagblad)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.