Krachtiger positie wijkverpleegkundigen door ambassadeurproject

Het ambassadeurschap voor wijkverpleegkundigen heeft geleid tot betere zorg voor cliënten. Dat blijkt uit een evaluatie van het ambassadeurtraject voor wijkverpleegkundigen en casemanagers dementie, een project van V&VN en gefinancierd door ZonMw, dat wijkverpleegkundigen een sterkere positie moet geven. ‘Ze durven nu op de zeepkist te staan en het op te nemen voor de meest kwetsbare patiënten.’   
foto: iStock/Dean Mitchell

Het ambassadeurstraject duurt negen maanden bevat een serie aan trainingen en coaching over leiderschap, zodat de wijkverpleegkundigen de beroepsgroep beter kunnen vertegenwoordigen en een visie op het vak kunnen ontwikkelen. Zestig wijkverpleegkundigen hebben leren lobbyen, onderhandelen en omgaan met media. Ze hebben geleerd breder te kijken dan hun eigen vakgebied. De wijkverpleegkundigen konden zich via de beroepsvereniging V&VN of via de zorgorganisaties waar ze werkzaam zijn, aanmelden.

Brug slaan

Een deel van de wijkverpleegkundigen die het ambassadeurstraject hebben gevolgd, is daarna begonnen aan een nieuwe opleiding (22 procent) of geeft aan dat hun rol en taken zijn veranderd (76 procent).

0
769

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.