Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Krankzinnige korting verzekeraars op wijkverpleging’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Zorgverzekeraars leggen thuiszorgaanbieders 'krankzinnige tariefskortingen' op bij de zorginkoop van de wijkverpleging. 'Op deze manier is de thuiszorg over twee jaar verdwenen', zegt Guus van Montfort, voorzitter van brancheorganisatie ActiZ.
'Krankzinnige korting verzekeraars op wijkverpleging'
Foto: ActiZ

ActiZ heeft de gang van zaken

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Dit gaat vroeg of laat leiden tot planbare clientenstops. Dat maakt dan meteen duidelijk welke zorgverzekeraar klanten in de kou laat staan. Deze transparantie ontbreekt helaas nog. De strategie van zorgverschraling kan de zorgverzekeraar enorme reputatieschade opleveren waar hij jarenlang last van zal blijven houden.

  2. Lees alle reacties
  3. Enerzijds is er een goede wet die wijkverpleegkundigen onafhankelijk de indicatie van zorg laat bepalen, en anderzijds draaien zorgverzekeraars de duimschroeven bij de thuiszorgaanbieders aan tot ver boven de pijn grens, en maken zij volume afspraken. Hoe krom kan het zijn. Temeer omdat thuiszorg nagenoeg altijd goedkoper is dan intramurale zorg.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.