Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Kwaliteit verpleeghuiszorg blinde vlek voor bestuurders

Redacteur Zorgvisie
Ruim een derde van de bestuurders in verpleeghuizen heeft geen beeld van de kwaliteit van de organisatie. Een even groot aantal heeft bovendien moeite met het werken volgens vaste methoden, meldt de IGZ.
Bestuur-ouderenzorg-Fotolia-400.jpg
Fotolia.
Premium

De Inspectie voor de Gezondheidszorg

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Is dit kwaliteitsjournalistiek van Zorgvisie? De kop en intro spreken van een derde van de bestuurders, terwijl dit blijkt te gaan over de instellingen waarop scherper toezicht is ingesteld…. Uitspraak doortrekken naar de sector als geheel gaat mij erg ver.

  2. Lees alle reacties
  3. Kunnen we niet beter met elkaar kijken waar het over gaat! Nml de zorg voor mensen die hun leven lang gewerkt en/of gezorgt hebben en nu afhankelijk zijn van anderen. Hoe zou u zelf willen dat u wordt behandeld?
   Alle artikelen en bevindingen staan bol van de 'lege' woorden! Wat wordt bedoelt met kwaliteit, welke kwaliteit en voor wie? Bedenkt (en dat gaat zeker op voor de overhead) het gedrag dat je beloond krijg je!!!!

  4. KlachtConsult
   De klachtenfunctionaris die de Wkkgz verplicht stelt per 1-1-2017 kan een belangrijke bijdrage leveren om de geleverde kwaliteit en de verwachtingen van de zorgvrager en zijn naasten te ' managen". Maar het werkt alleen als, inderdaad, de leidinggevenden op alle niveaus er aandacht voor hebben om het klachtbeleid te maken tot kwaliteitsinstrument.

  5. het is natuurlijk bedroevend dat bestuurders (te) weinig weten over het werk van hun medewerkers op de werkvloer, een van de successen wellicht van de invoering van marktwerking met haar nadruk op management en cijfers.
   dit is vooral ernstig, omdat ze daarmee mogelijk ook (te) weinig zicht hebben op de essentiële indicatoren voor de kwaliteit van dat werk en zich vasthouden aan in cijfers uit te drukken indicatoren, die daarvan maar een deel, en niet altijd het belangrijkste, weergeven.
   het blijft daarom voor leidinggevenden, op alle niveaus, van belang regelmatig op de werkvloer te zijn, te blijven kijken hoe de bewoners/patiënten/cliënten hun verblijf, en de hen geboden zorg, ervaren en te blijven zoeken naar mogelijkheden die inderdaad uiterst subjectieve kwaliteitsaspecten in hun presentaties te verwerken.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.