Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kwaliteitsinstituut heeft IC-richtlijn in vizier

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Als intensivisten er na de zomer nog steeds niet in zijn geslaagd een nieuwe richtlijn voor de intensive care op te stellen, zal het Kwaliteitsinstituut de regie overnemen. Intensivisten zijn al vijf jaar bezig met de opstelling van een nieuwe IC-richtlijn die definieert wat goede IC-zorg is.
Kwaliteitsinstituut heeft IC-richtlijn in vizier
Foto: ANP
Premium

De intensivisten komen er niet

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Opstellen van een volumenorm door het Kwaliteitsinstituut. Hieraan gerelateerd kan dan de level indeling plaats vinden. Haal je bepaalde volumes niet dan is inherent hieraan dat je een lager level IC bent, en dient de patiënt naar een hoger level IC verplaatst te worden (uitdaging hierbij blijft wel het risico van transport van de patiënt naar een andere IC)
   Basis kan zijn het volume van bv de afgelopen 5 jaar. Overheid moet verantwoordelijk zijn voor de normering! “Intensivisten” lijken onderling hier niet uit te komen.

  2. Lees alle reacties
  3. Waarom niet de snijdende specialisten erbij betrekken? Overplaatsingsbesluiten worden genomen in overleg met een team toch?
   Wil de minister alle regionale ziekenhuizen de das om doen?
   Want zonder IC is een ziekenhuis niet levensvatbaar. Moet half Nederland kilometers gaan maken voor zorg, dit levert geen politieke stemmen op! En heel veel individuele reiskosten en belasting van milieu en mantelzorgers.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.