Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leo Schoots interim-bestuurder Albert Schweitzer

Redactie Zorgvisie
Leo Schoots is per 14 april benoemd tot interim-bestuurder van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Hij vormt daarmee samen met Pieter Vierhout de voorlopige raad van bestuur van het ziekenhuis.
Leo Schoots interim-bestuurder Albert Schweitzer

Beide bestuurders zijn benoemd door de raad van toezicht. Pieter Vierhout begon medio maart in het Albert Schweitzer ziekenhuis, nadat vorige maand als gevolg van een bestuurscrisis de raad van bestuur moest terugtreden. Alle belangrijke adviesorganen van het ziekenhuis, het bestuur van de Vereniging Medische Staf, de Ondernemingsraad en de Cliëntenraad, hebben inmiddels positief advies uitgebracht.

Leo Schoots vervulde diverse zware interim opdrachten en was ondermeer als voorzitter van de raad van bestuur actief betrokken bij de afronding van het fusieproces van de Isala klinieken in Zwolle en bij het ziekenhuis Gelderse Vallei, toen dit ziekenhuis in financiële problemen verkeerde. De raad van toezicht van het Albert Schweitzer ziekenhuis is zeer content met de komst van Leo Schoots en het feit dat Pieter Vierhout bereid is zijn interimperiode te verlengen. “Met deze twee ervaren bestuurders kan het Albert Schweitzer ziekenhuis weer vooruit kijken”, stelt George Witte, voorzitter van de raad van toezicht. “Zij hebben beiden vele tientallen jaren ervaring in de zorg en meer dan eens bewezen, dat zij grote en complexe organisaties kunnen besturen.” (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Wie is wie in de zorg

Vierhout crisesbestuurder bij Schweitzer

Raad van bestuur Albert Schweitzer sneuvelt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.