Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

León Eijsman wordt interim-bestuurder Maasstad Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
León Eijsman is vandaag benoemd tot interim-bestuurder bij het Maasstad Ziekenhuis. Met zijn aanstelling krijgt het ziekenhuis een tweehoofdig bestuur. De tweede bestuurder is aangesteld omdat de bestrijding van de multiresistente bacterie niet te combineren is met het dagelijks bestuur van het ziekenhuis.
León Eijsman wordt interim-bestuurder Maasstad Ziekenhuis

Eijsman heeft als opdracht de problemen rond de besmetting op te lossen. Hij moet de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg borgen. De precieze taakverdeling is nog niet bekend.

Ervaring

De nieuwe bestuurder heeft ruime bestuurlijke ervaring binnen ziekenhuizen en is zelfstandig adviseur. Hij was hoofd van het cardio-pulmonaal-chirurgisch centrum in Amsterdam. Ook gaf hij enkele jaren geleden leiding aan het oplossingsteam van de problemen rond de hartchirurgie in het Radboud Ziekenhuis.

Bonten

Eerder werd ook al Marc Bonten aangesteld als supervisor voor de afdelingen medische microbiologie en infectiepreventie. De raad van toezicht hoopt met beide benoemingen snel van de problemen af te zijn en het vertrouwen te herstellen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Twee nieuwe sterfgevallen met bacterie in Maasstad

Maasstad waarschuwde RIVM te laat

Maasstad Ziekenhuis onder toezicht

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.