Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LHV: ‘Snelle invoering landelijk EPD onrealistisch’

Mario Gibbels
Een snelle, grootschalige invoering van het landelijk EPD is onrealistisch. Dat stelt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) in de position paper die ze heeft aangeleverd voor de expertmeeting over het landelijk EPD die vandaag plaatsvindt in de Eerste Kamer.

Ter voorbereiding op de expertmeeting heeft het Rathenau Instituut een aantal deskundigen, beroepsgroepen en maatschappelijke organisaties gevraagd om een korte position paper te schrijven. Deze postion papers zijn door het Rathenau Instituut gebruikt om een startnotitie te schrijven voor de expertmeeting van vandaag.

‘bottom-up-aanpak’

De LHV pleit, zo blijkt uit deze startnotitie, voor een bottom-up-aanpak waarbij het EPD stapsgewijs wordt ingevoerd, voorbouwend op de bestaande communicatiesystemen. Ook de KNMG stelt dat de regio een essentiële rol speelt bij de invoering van het EPD. Daarbij kunnen kunnen regionale netwerken het landelijk schakelpunt (LSP) samenwerken, aldus de artsenorganisatie. Volgens de regio Rijnmond, zo blijkt uit de startnotitie, laten de ervaringen in de koploperregio Rijnmond zien dat regionale systemen en het landelijk EPD elkaar goed kunnen versterken. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.