Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Linda Rentes nieuwe KNOV-voorzitter

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Linda Rentes (1961) is op 14 juni gekozen tot voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen.
Linda Rentes nieuwe KNOV-voorzitter

 

 

Rentes volgt hiermee Angela Verbeeten op, die zes jaar voorzitter is geweest.

KNOV

De nieuwe voorzitter van de KNOV wil zich inzetten voor de verbinding met andere beroepsgroepen in de keten en voor de doorontwikkeling van het vak. Rentes: ‘Ik wil dat we trots kunnen zijn op ons verloskundige vak en onze resultaten. We moeten goed weten waar wij het verschil kunnen maken en waar onze grenzen liggen.’

Verloskundige

Rentes is 23 jaar als verloskundige werkzaam in een eerstelijns praktijk in Rotterdam en Nieuwerkerk ad IJssel. Zij heeft bestuurlijke ervaring opgedaan als vicevoorzitter bij de KNOV en als lid van de Raad van Toezicht van de stichting STBN, bestuurslid van de stichting Perinatale Registratie Nederland, bestuurslid van de Stichting Verloskundige Bovenmaas, bestuurslid van de Verloskundige Kring Rijnmond en lid van de raad van advies van de ROS (Zorgimpuls) .

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.