Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lindeman nieuwe bestuurder MST

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Evelyn Lindeman verlaat het veelgeplaagde Aafje thuiszorg en wordt bestuurslid van Medisch Spectrum Twente.
Lindeman nieuwe bestuurder MST
Foto: MST

Zij krijgt de portefeuille Financiën, ICT en Facilitair Bedrijf. Haar medebestuursleden zijn voorzitter Bas Leerink en Jan den Boon.

Aafje

Lindeman is nu nog vice-voorzitter van de raad van bestuur van Aafje Thuiszorg huizen en zorghotels in Rotterdam en omstreken. Daarvoor werkte zij onder meer als financieel bestuurder bij de Gemeente Amsterdam en maakte ze deel uit van het directieteam van AEGON Leven. Vanuit deze laatstgenoemde rol was zij verantwoordelijk voor het ICT beleid van AEGON Nederland. Lindeman: ‘Bij Aafje kende ik de afgelopen 3 1/2 jaar vele uitdagingen die ik met een fantastisch team ben aangegaan. De volgende fase breekt aan en ik laat Aafje met een gerust hart achter om mij ten volle in te zetten voor de prachtige stap die ik nu kan zetten.’

Ellende

Aafje bevindt zich in een lastig parket. In juni liet de organisatie zijn medewerkers per brief gemeld dat voor 1 op de 7 medewerkers vanaf 2015 geen plaats meer is. Dit zal vermoedelijk  tot vele ontslagen leiden. Vakbond Abvakabo spreekt er schande van: ‘Met de aankondiging één op de zeven medewerkers te ontslaan, loopt Aafje vooruit op de kabinetsplannen. Plannen die nog niet door de Tweede en Eerste kamer zijn behandeld en dus niet leidend kunnen zijn voor gedwongen ontslag.’ Vorig jaar was er commotie over de nieuwe werkwijze die Aafje introduceerde. Bestuursvoorzitter Constant van Schelven legde begin december per direct zijn werkzaamheden neer. En dan was er nog de omvangrijke fraudezaak die Aafje 500 000 euro kostte. Een nieuw bestuurslid, in de persoon van Guy Buck, is een maand geleden gestart. Hij zou er samen met Lindeman de schouders onder gaan zetten.

MST

Voorzitter van de raad van toezicht, Frans van Vught: ‘De ervaring van mevrouw Lindeman op de terreinen van financiën en ICT zijn potentieel van grote waarde voor MST. Haar expertises passen uitstekend bij de ontwikkeling van ons ziekenhuis naar de nieuwbouw en een nieuwe ICT-omgeving.’ Bestuursvoorzitter Leerink is ook blij met de benoeming: ‘Wij en de MST medewerkers heten haar van harte welkom in ons prachtige ziekenhuis en verheugen ons op de samenwerking.’

Interim

Huidig interimbestuurder Gert Jan Beimers blijft tot 1 januari 2015 om ‘de continuïteit van het ingezette financiële beleid veilig te stellen’ en de begroting voor 2015 af te ronden. MST is Gert Jan Beimers erkentelijk voor zijn succesvolle inzet en werkzaamheden gedurende de afgelopen jaren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.