Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Loonsverhoging in nieuwe cao umc’s

Voor de ongeveer 67.000 medewerkers van de universitair medische centra (umc’s) is donderdag een onderhandelaarsakkoord gesloten tussen de werkgeversorganisatie en de werknemersorganisaties. Medewerkers krijgen in de nieuwe cao umc zowel in 2013 als in 2014 een structurele loonsverhoging van 1 procent.
Loonsverhoging in nieuwe cao umc’s
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Naast de loonsverhoging van twee procent over twee jaar krijgen medewerkers op 1 juli 2014 een eenmalige uitkering van 300 euro bruto en in januari 2015 een eenmalige uitkering van 200 euro bruto. Er zijn ook afspraken gemaakt die het persoonlijk budget voor ontwikkeling aantrekkelijker maken. Een van de maatregelen die daarvoor moet zorgen is dat een deel van het budget mag worden ingezet voor extra vrije tijd.

Werkgevers

De werkgeversorganisatie NFU is tevreden met het bereikte akkoord. Jan Kimpen, hoofdonderhandelaar voor de NFU: ‘Het is met gezamenlijke inspanningen gelukt een mooi akkoord af te sluiten, ondanks de moeilijkheden die het huidige economische klimaat met zich meebrengt.’

Vakbond
Elise Merlijn, bestuurder zorg van Abvakabo FNV is ook tevreden. ‘Koopkrachtbehoud betekent waardering voor het werk van zorgpersoneel.’ De cao moet nog voorgelegd worden aan de vakbondsleden.

Onderhandelingen
De onderhandelingen waren volgens de Abvakabo ‘keihard’. Het onderhandelingsproces werd bemoeilijkt doordat er een nullijn voor de zorg dreigde, en vervolgens door de landelijke onderhandelingen over een sociaal en een zorgakkoord.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.