Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LSP blijft overeind na rechtszaak huisartsen

Mark van Dorresteijn
Het is VPHuisartsen, de vereniging voor praktijkhoudende huisartsen, niet gelukt om een einde te maken aan het Landelijk Schakelpunt (LSP) en de diensten die de VZVZ levert. Dat bepaalde de rechtbank in Utrecht vandaag.
LSP blijft overeind na rechtszaak huisartsen

VZVZ laat in een persbericht weten dat de rechtbank alle eisen van de VPHuisartsen jegens de VZVZ heeft afgewezen. De huisartsen vroeger onder meer op stopzetting van het LSP en andere werkzaamheden van de VZVZ, nu en in de toekomst.

Reactie VZVZ

Ben van Miltenburg, bestuursvoorzitter VZVZ: ‘Dit is voor ons een positieve en belangrijke uitspraak. Wij kunnen ons nu weer volledig richten op ons werk voor zorgverleners en patiënten. De uitspraak is een bevestiging van de juiste koers van VZVZ en de zorgvuldige werkwijze van de betrokken zorgverleners in Nederland. Wij verwachten dat de uitspraak van de rechtbank een belangrijk signaal is voor nog meer zorgverleners om het LSP nu verder te gaan gebruiken. Dan kunnen patiënten er volledig op vertrouwen dat hun vitale gegevens beschikbaar zijn op het moment dat het echt nodig is. Dan is de patiënt de echte winnaar.’

Epd / LSP

Medische gegevens van patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. De uitwisseling daarvan vindt plaats via het Landelijk Schakelpunt (LSP). In het dossier epd/LSP verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.