Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maasstad Ziekenhuis wil lid worden van Santeon

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam wil toetreden tot de Santeon-groep. De ziekenhuizen houden op dit moment verkennende gesprekken.
logo_santeon450.jpg

Dat laat de Santeon-groep weten.

Santeon
De groep bestaat uit zes ziekenhuizen, verspreid over heel Nederland. Ze werken intensief samen om met elkaar met als doel de zorgkwaliteit continu te verbeteren en voorop te lopen bij nieuwe ontwikkelingen in de Nederlandse ziekenhuiszorg. Tegen deze achtergrond zou het Maasstad Ziekenhuis een waardevolle en geschikte zevende partner in de Santeon-groep kunnen zijn, zo laat de groep weten.

Maasstad Ziekenhuis
Het portfolio en de omvang van het Maasstad Ziekenhuis sluiten goed aan bij de zes Santeon-ziekenhuizen. Het Maasstad Ziekenhuis is sinds een jaar volwaardig topklinisch ziekenhuis en als zodanig lid van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen. De partijen nemen een aantal maanden de tijd om de verkenning uit te voeren en de meerwaarde en consequenties van een eventuele toetreding te bepalen, zowel voor het Maasstad Ziekenhuis als voor Santeon en de huidige leden.

Transparant
Santeon-ziekenhuizen leren van elkaar door transparant met elkaar kennis te delen en zorguitkomsten te vergelijken. De beste voorbeelden worden van elkaar overgenomen. Belangrijke programma’s van Santeon betreffen onder andere: Zorg voor Uitkomst, een Santeon-behandeling, Value Based HealthCare (VBHC) en de Farmadatabase.

Dossier kwaliteitsnormen
Om kwaliteit te garanderen stellen wetenschappelijke verenigingen kwaliteitsnormen op. Zorginstellingen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, terwijl verzekeraars over hun schouders meekijken….
Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.