Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marc van Gelder voorzitter toezicht Diabetes Fonds.

Mark van Dorresteijn
Marc van Gelder treedt per 12 november aan als voorzitter van de raad van toezicht van het Diabetes Fonds.
Marc van Gelder voorzitter toezicht Diabetes Fonds.

Van Gelder neemt het stokje over van Sybilla Dekker, voorheen minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.  Zij neemt na acht jaar afscheid van het Diabetes Fonds.

Ervaring

Van Gelder is bekend met het diabetesveld. Van 2005 tot 2014 was hij CEO van Mediq en diabetes was een van de speerpunten van de organisatie. Daarvoor was hij onder andere werkzaam bij Ahold en McKinsey & Company. Van Gelder: ‘Het is een eer dat ik komende jaren betrokken mag zijn bij het Diabetes Fonds. Diabetes is een groeiend maatschappelijk probleem, waar inmiddels 1 miljoen Nederlanders mee te maken hebben. Het Diabetes Fonds is dan ook volop in beweging en staat voor een grote uitdaging, waar ik graag mijn bijdrage aan lever.’

Raad van toezicht

Het toezicht van het Diabetes Fonds bestaat uit: Maurine Alma (Brand Director, Wehkamp.nl), Marc van den Berg (Chief Operations Officer, PGGM Vermogensbeheer), Wim Boonstra (Onderdirecteur Rabobank Nederland, tevens voorzitter ELEC), Teri Brouwer (Internist, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam), Tini Hooymans (voormalig lid Raad van Bestuur TNO) en Geert van der Horst (Secretaris Generaal Unico Banking Group te Brussel).

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.