Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Margriet Schneider bestuursvoorzitter UMC Utrecht

Margriet Schneider (1959) wordt met ingang van 1 november 2015 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. Ze volgt dan de huidige bestuursvoorzitter Jan Kimpen op die in april aankondigde na acht jaar te zullen terugtreden.
Margriet Schneider bestuursvoorzitter UMC Utrecht

‘Met Margriet Schneider weet het UMC Utrecht zich verzekerd van een betrokken voorzitter met grote inhoudelijke kennis en daadkracht’, zegt voorzitter raad van toezicht Johan van der Werf. Hij benadrukt de kwaliteiten van mevrouw Schneider op zowel bestuurlijk als medisch inhoudelijk vlak.

Internist

Margriet Schneider is sinds 2010 voorzitter van de divisie Interne Geneeskunde & Dermatologie van UMC Utrecht en opleider Interne Geneeskunde. In 2011 is zij benoemd tot hoogleraar Interne Geneeskunde aan het Universiteit Utrecht. Van 2004 tot 2010 vervulde zij de functie van divisievoorzitter en medisch manager van de divisie IC-Centrum. Margriet Schneider is sinds 1991 als internist werkzaam in het UMC Utrecht en later ook als internist-infectioloog (1996).

Rvb

De raad van bestuur van UMC Utrecht bestaat vanaf 1 november 2015 uit: prof. dr. Margriet Schneider (voorzitter), prof. dr. Frank Miedema (decaan en vice-voorzitter) en drs. Mirjam van Velthuizen-Lormans (lid).

Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.