Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marian Mourits in toezicht Sophia Revalidatie

Mark van Dorresteijn
Marian Mourits is per 1 september 2014 benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Sophia Revalidatie. Zij volgt Els van der Wilden op die de functie ad-interim vervulde.
Marian Mourits in toezicht Sophia Revalidatie
Foto: Sophia Revalidatie

Mourits heeft gestudeerd in Nijmegen en is sinds 1991 werkzaam in het UMCG, eerst als gynaecoloog en  sinds 1996 als gynaecologisch oncoloog. In het UMCG is ze sinds 2006 hoofdopleider en sinds 2013 hoofd van de onderafdeling gynaecologische oncologie. Mourits is ook lid van de raad van toezicht van Stichting Oranjewoud in Heerenveen en voorzitter van de Centrale Opleidingscommissie en van de Werkgroep Proefvisitatie en Audit, opleidingen van het UMCG.  Daarnaast is zij ook voorzitter van het college Vervolgopleidingen van het NVOG.

Van der Wilden

Van der Wilden is op 1 juni 2014 tussentijds afgetreden. Zij vervulde ad-interim de functie van programmadirecteur voor de curatief somatische specialistische zorg. Deze functie valt niet te verenigen met haar functie als commissaris (sinds 2009) bij Sophia Revalidatie.

Sophia Revalidatie

Sophia Revalidatie biedt medisch specialistische revalidatiezorg voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Het doel van de revalidatiezorg is de patiënt te helpen de door haar/hem gewenste rol in de samenleving (weer) zo goed mogelijk vervullen ondanks eventuele participatieproblemen. Bij Sophia Revalidatie werken 650 medewerkers en 65 vrijwilligers. Met multidisciplinaire teams behandelen zij 5.500 patiënten op jaarbasis, waarvan 1500 kinderen en 200 jongeren. Sophia Revalidatie is gevestigd op acht locaties in Den Haag, Delft, Gouda en Zoetermeer. Sophia Revalidatie werkt intensief samen met een groot aantal instellingen voor de gezondheidszorg in de regio, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen en instellingen voor lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.