Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Marjanne Sint nieuwe voorzitter STZ

Marjanne Sint is door de ledenvergadering van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) benoemd tot nieuwe voorzitter. Vanaf 1 april 2014 zal zij de taken van de huidige voorzitter Maarten Rook overnemen.
Marjanne Sint nieuwe voorzitter STZ

Marjanne Sint is tot februari 2014 nog bestuursvoorzitter van Isala in Zwolle, een van de 28 STZ ziekenhuizen. In de zes jaar bij Isala werkte zij onder andere aan de gezonde exploitatie van het ziekenhuis en realiseerde zij de financiering en nieuwbouw van het ziekenhuis. Daarvoor was Sint actief als secretaris-generaal van het ministerie van VROM, gemeentesecretaris Amsterdam en voorzitter van de Partij van de Arbeid. Sint is als zorgbestuurder actief in diverse netwerken en tevens lid van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. Sint zal zich twee dagen per week inzetten als STZ-voorzitter. De STZ is zeer verheugd met de benoeming van Sint, vanwege haar grote bestuurlijke ervaring en directe betrokkenheid bij de ziekenhuiszorg.

Sint

Marjanne Sint over haar nieuwe functie: ‘Ik ben blij dat ik als STZ-voorzitter verbonden blijf aan de ziekenhuiswereld. De STZ verenigt bestuurders en medisch specialisten en is daarom hét platform voor de verdere ontwikkeling van topklinische zorg en medische opleidingen. Ik ga mij inzetten om de STZ verder te profileren rondom belangrijke thema’s zoals kwaliteit en veiligheid in de zorg. Hopelijk kan ik er aan bijdragen dat in de toekomst ook STZ-huizen voor hun wetenschappelijk onderzoek en innovatie een beroep kunnen doen op de academische component. Ik bouw dankbaar voort op het fundament dat Maarten Rook de afgelopen vier jaar heeft gelegd.’

Maarten Rook

Maarten Rook zal na 1 april nog bij de STZ betrokken blijven inzake het kwaliteitsprogramma ‘Imagine’, dat hij als voorzitter initieerde

1 REACTIE

  1. Ik heb me altijd al afgevraagd wat de meerwaarde is het predicaat ’topklinisch’. Hopelijk zijn er onderzoeksjournalisten die dat eens kunnen uitzoeken. Misschien kan mevr Sint in het eerstkomend jaarverslag van de STZ aangeven wat er bereikt is door het predicaat en wat ziekenhuizen ontberen die dat predicaat NIET bezitten. Handig voor de keuzes in de gewone klinische zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.