Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Groep over op epd McKesson

Mark van Dorresteijn
De MC Groep is overgestapt op het elektronisch patiëntendossier van McKesson. Het epd omvat digitale statusvoering en ordermanagement voor artsen en specialisten. McKesson was al verantwoordelijk voor het Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS) binnen MC Groep.
MC Groep over op epd McKesson

Door de intelligentie van het systeem hebben de verschillende zorgdisciplines altijd de beschikking over actuele en relevante informatie. Daarnaast kan MC Groep met de invoering van het epd een grote efficiencyslag maken; informatie hoeft slechts een keer ingegeven te worden en overdrachten vinden plaats via het systeem.

Implementatie

De implementatie startte in april 2013 met het algemeen epd, waarmee artsen en specialisten hun verschillende wijzen van statusvoering inruilden voor de uniforme digitale invoering van statusinformatie. Over een week zal fase 2 starten waarin onder andere het hele opname- en pre-operatieve-proces en generieke specialistische dossiers wordt geïntegreerd.

EVD

Ook is de implementatie van het Elektronisch Verpleegkundig Dossier (EVD) gestart, waarmee de verpleegkundige rapportages volledig worden gedigitaliseerd. Verpleegkundigen kunnen dan via dit EVD het zorgplan per patiënt volgen en uitvoeren. Een mobile device zal het papierwerk vervangen en zorgen voor volledige en foutloze rapportages, waarmee ook andere zorgdisciplines hun voordeel kunnen doen.

Epd / LSP

In dit dossier verzamelt Zorgvisie het laatste nieuws, achtergronden en opinie over het landelijk schakelpunt (LSP) en het elektronisch patiëntendossier (epd).
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.