Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Medisch beroepsgeheim geldt niet voor CIZ

Zorgaanbieders kunnen niet meer weigeren om medische gegevens te delen met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Dat staat in de nieuwe Wet Langdurige Zorg die gisteren naar de Tweede Kamer is gestuurd. Het CIZ mag deze informatie in zeer beperkte mate delen met gemeenten.
Medisch beroepsgeheim geldt niet voor CIZ
Foto: ANP - Lex van Lieshout
Premium

In de nieuwe Wlz hebben

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wordt de volgende stap, dat het CIZ in de voetsporen treedt van ING?
   Uw medische gegevens worden verkocht en binnenkort krijgt u passende aanbiedingen voor medische hulpmiddelen en medicatie.
   Naarmate vertrouwelijke informatie op meer plaatsen aanwezig is, is de kans op lekken groter.

  3. Hoe groot is de deskundigheid van mensen die over de hoofden van zorgvragers en hun behandelaren heen gaan beoordelen wat voor een patiënt nodig is!? Hoogleraren met grote klinische ervaring? Natuurlijk niet, het worden uitvoerders van een bezuinigingsbeleid. De bureaucratisering van de zorg neemt toe, ik heb nog nergens gelezen wat daar de kosten van zijn. Trouwens, waarom mogen zorgverzekeraars winst maken?
   Leen Joele, gepensoneerd zenuwarts en GGZ-bestuurder.

  4. CIZ heeft zelf altijd alle medische en zorginhoudelijke gegevens via AZR naar zorgkantoor en zorgaanbieders verstrekt zonder toestemming van de client!
   De wet op medische geheimhouding is al lang verdwenen als zorgvrager weet je al niet meer waar al je gegevens blijven en wie je gegevens allemaal heeft!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.