Medisch specialist valt definitief buiten de WNT

Medisch specialisten vallen definitief buiten de reikwijdte van de Wet normering topinkomens. De vrijstelling is voor het eerst wettelijk vastgelegd. Loondienst wordt zo aantrekkelijker voor specialisten.
specialist-geld-foto-Fotolia_450.jpg
Foto: Fotolia

De WNT hing jarenlang als zwaard van Damocles boven de wereld van medisch specialisten. Voor vrijgevestigde specialisten die in loondienst wilden, zou invoering van de wet een fikse achteruitgang in inkomen zijn. De WNT topt hun inkomen af op 181.000 euro. De lobby van de Federatie Medisch Specialisten, onder aanvoering van inmiddels oud-voorzitter Frank de Grave, wist in de zorgakkoorden van 2013 te bewerkstelligen dat ze gedurende de werking van de zorgakkoorden gevrijwaard zouden blijven van het WNT-regime. Dat was tot 2017. Maar wat er daarna zou gebeuren was ongewis. Die onzekerheid zorgde ervoor dat maar weinig specialisten de overstap

1
1105

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.