Medisch specialist valt definitief buiten de WNT

Medisch specialisten vallen definitief buiten de reikwijdte van de Wet normering topinkomens. De vrijstelling is voor het eerst wettelijk vastgelegd. Loondienst wordt zo aantrekkelijker voor specialisten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
specialist-geld-foto-Fotolia_450.jpg
Foto: Fotolia

De WNT hing jarenlang als zwaard van Damocles boven de wereld van medisch specialisten. Voor vrijgevestigde specialisten die in loondienst wilden, zou invoering van de wet een fikse achteruitgang in inkomen zijn. De WNT topt hun inkomen af op 181.000 euro. De lobby van de Federatie Medisch Specialisten, onder aanvoering van inmiddels oud-voorzitter Frank de Grave, wist in de zorgakkoorden van 2013 te bewerkstelligen dat ze gedurende de werking van de zorgakkoorden gevrijwaard zouden blijven van het WNT-regime. Dat was tot 2017. Maar wat er daarna zou gebeuren was ongewis. Die onzekerheid zorgde ervoor dat maar weinig specialisten de overstap

1
1256

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. De definitie '''medisch specialist'' in de WNT heeft een nog veel bredere werking dan uit dit artikel blijkt. Het gaat o.a. om de werkzaamheden als arts, tandarts, apotheker, klinisch chemicus en klinisch fysicus. Dus het is ook van belang voor eerstelijnsorganisaties, verpleeghuizen etc.
    Het is wel opmerkelijk dat dit nu als ''laatste nieuws'' wordt gepresenteerd. Het is onderdeel van een wetswijziging die al in januari aan de Tweede Kamer is voorgelegd en in maart volledig is afgerond.
    Henk Jan van den Bosch Axyos WNT Advies

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.