Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Meer aandacht voor werk gehandicapte

Redacteur KinderopvangTotaal
Het kabinet wil in de zorg aan gehandicapten meer aandacht voor werk. Ook moeten jongeren met een lichamelijke en/of geestelijke beperking in het speciaal onderwijs beter worden voorbereid op een werkzaam leven.

Staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) zei maandag, na afloop van een bijeenkomst van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), hieraan te werken in zijn hervormingsplannen voor de onderkant van de arbeidsmarkt.

De Krom hield bij de OESO een presentatie van zijn plannen, waarbij hij de bijstand, sociale werkplaatsen en Wajong (voor jonggehandicapten) grotendeels wil samenvoegen.

Wetsvoorstel

De staatssecretaris wil nog deze week zijn wetsvoorstel Werken naar Vermogen bij de Tweede Kamer indienen. De bedoeling is volgens hem dat gemeenten de regie pakken aan de onderkant van de arbeidsmarkt en dat “in de regio” een totaalaanpak ontstaat met het onderwijs en de (jeugd)zorg om mensen met een beperking uit de uitkering te houden en meer aan het werk te helpen.

Gesproken

De Krom heeft in januari nog hierover gesproken met collega-bewindspersonen Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) en Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid). In maart gaan zij dit opnieuw doen. (Zorgvisie / foto: ANP Marcel Antonisse)

Lees ook:

IGZ: Vrijheidsbeperking gehandicaptenzorg niet in orde

Protest gehandicapten tegen kabinet

1 REACTIE

  1. een mooie eerste stap zou zijn dat deze staatssecretaris zich binnen het kabinet sterk maakt voor een PGB-achtige regeling die het jonggehandidapten mogelijk maakt hun mogelijkheden inderdaad te benutten en niet te focussen op hun onmogelijkheden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.